ענת

אבי קיבל אזרחות הונגרית, האם גם אני ואחיי זכאים לאזרחות?

שלום, אבי יליד 1949 (יליד אוקראינה) קיבל אזרחות הונגרית לפני כשנה כמדומני בדרך ההתאזרחות (אביו היה יליד אוסטרו הונגריה). מה זה אומר לגבי ילדיו (אני (33), אחי (35) ואחותי (23) ) ? האם וכיצד אנו זכאים לאזרחות? במידה ואכן אנו זכאים- האם בעלי (נשואים 4 שנים) ובני (בן שנתיים) זכאים וכיצד? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

צהריים טובים, את, בנך, אחיך ואחותך זכאים לקבל אזרחות הונגרית אך עליכם לדעת הונגרית (למעט בנך שבגילו הנוכחי פטור מידיעת השפה ההונגרית). בנוגע לבעלך הוא יהיה זכאי שנה לאחר שאת תקבלי את האזרחות ובתנאי שיש לכם ילד משותף והוא דובר את השפה ההונגרית. בכל מקרה מכיון שהתהליך מורכב מומלץ לפנות אל עו"ד הבקיא בתחום. בהצלחה.