נתנאלה

אבי ויתר על אזרחותו ההונגרית, האם יש אפשרות להשיג אותה בחזרה?

שלום אני מעונינת לדעת מה עלי לעשות ואילו מסמכים עלי להמציא אבי יליד 49 היה אזרח הונגריה (או ברית המועצות) עד לעלייתו ארצה ב 1975 אז ויתר על אזרחותו וקיבל עליו את הישראלית האם ישנה אפשרות להשיג אותה בחזרה וכמובן להשיג אזרחות הונגרית לי (ביתו ) ולאחותי? שתינו ילידות הארץ בנות 30 תודה רבי

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

נתנאלה שלום מדברייך אני מבינה כי אבא נולד באיזור הקרפטים. לפי חוק ההתאזרחות החדש אתם זכאים לאזרחות הונגרית( לוויתור על האזרחות הסובייטית אין כל משמעות). את צריכה לדאוג לתעודת לידה מקורית של אחד מהורי אבא, תעודת לידה מקורית של אביך, תעודת נישואין של הורייך ותעודת לידה שלך. המסמכים הישראלים חייבים לשאת חותמת אפוסטיל. את התעודות מאוקראינית יש לתרגם לעבירת ולהונגרית לצורך ההגשה. בהצלחה!