אורנה גבע

אמי נולדה בהונגריה ובני מעוניין לקבל אזרחות הונגרית

שלום, אימי ילידת 1928 בהונגריה בעיר Kallo (מחוז Nograd). אימי ניצולת שואה, עלתה לארץ בשנת 1947. אין בידיה כל מסמכים. אבי ז"ל נולד בסלובקיה, וגם לו לא היו כל מסמכים, גם לא תעודת נישואין (הם נישאו בדרך לישראל). אני ילידת הארץ, ובני מעוניין לקבל אזרחות הונגרית. לאור הפרטים הנ"ל האם לדעתך הדבר אפשרי, האם כולנו נצטרך לעבור את התהליך, האם יש צורך במבחן בהונגרית ומנסיונך כמה זמן אמור להימשך התהליך. תודה, אורנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

אורנה שלום מאחר ואין בידייך תעודת נישואין של הורייך ,לצערי הרעיון של הגשת בקשה רגילה כלל יורד מן הפרק. במקרה שלך אין ברירה אלא ללכת במסלול של התאזרחות, מסלול בו כל אדם מעל גיל 18 חייב לדעת לדבר (ולדבר בלבד) בשפה ההונגרית ברמת שיחה סבירה. החדשות הטובות הן שאין צורך שאת תגישי את הבקשה על מנת שבנך יגיש בקשה. הוא אמנם זקוק למסמכייך אבל יכול להגיש בקשתו לבד. מנסיוני תהליך כזה אמור לקחת כשנה. במידה ויש לבנך ילדים קטינים והוא מעוניין להוציא עבורם אזרחות, עד גיל 14 אינם חייבים בידיעת השפה, ומעל גיל 14 אינם חייבים את ידיעת השפה אם אביהם למד ויודע לדבר ברמה סבירה. בהצלחה!