מעיין

האם אני זכאית לאזרחות הונגרית?

לבעלי יש דרכון אירופאי , אביו נולד בהונגריה ולאחר פטירתו בעלי ניגש להוציא דרכון אירופאי האם גם אני עקב הנישואים עם בעלי זכאית לאזרחות אירופאית ?? אני יציין שבעלי נולד בארץ , מודה מראש על תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

מעיין שלום לפי שינוי התקנות בהונגריה מ-1/4/13 את זכאית לקבל אזרחות הונגרית בזכות אזרחותו ההונגרית של בעלך. את צריכה להגיש בקשת התאזרחות בזכות הבעל, ואורך התהליך כשנה. התנאי הוא לעבור מבחן שפה - שיחה ברמת סבירה בשגרירות ההונגרית. על מנת להצליח תצטרכי ללמוד הונגרית אצל מורה טוב/ה לפחות כשלושה-ארבעה חודשים. בהצלחה!