גיא בראונשטיין

זכאות לדרכון הונגרי או אוסטרי

שלום רב. סבי וסתי נולדו באזור הקרפטים (העיר אושגרוד) בשטח שבעבר היה אוסטרו-הונגריה (לפני 1911) וקיום נחשב שטח אוקראיני. רציתי לדעת האם אני או אבי זכאים לדרכון הונגרי או אוסטרי?. במידה שרק אבי זכאי לדרכון שכזה, בהנחה שהוא מקבל את אזרחותו האם אני גם יהיה זכאי לאזרחות שכזאת מתוקף ירושה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

בוקר טוב, על פניו נראה כי אתה זכאי לדרכון הונגרי. לצורך קבלת הדרכון ההונגרי תוכל להגיש בקשה ללא צורך שאביך יגיש מכיון שהחוק ההונגרי מאפשר לדלג על דור..