ז'קלין אטיאס קמיל

השם בתעודת הלידה בחול שונה מהשם בדרכון הישראלי

שלום הגשתי עם אחותי בקשה לדרכון הונגרי ( אני ילידת רומניה , הסבא שלנו נולד בהונגריה) אחותי קיבלה מיד את האזרחות ההונגרית , ואני קיבלתי הערה שהשם שלי שונה בתעודת הלידה לעומת הדרכון. ולכן עלי להביא מסמך שמוכיח שאני הישראלית היא אותו אדם מתעודת הלידה. כשעליתי לארץ היו לי 2 שמות פרטיים אך הפקיד רישום רשם רק את השם הראשון בעברית ואילו שמי השני נשמט (הורי שלא ידעו עברית לא הבינו דבר)כך שבתעודת העולה של אבי אני רשומה בעברית באופן שונה מתעודת הלידה הרומנית בנוסף לאחר שנים כשהוצאתי תז ודרכון כתבתי את שמי הראשון באנגלית באיות שונה מתעודת הלידה . איך פותרים את הבעיה הרי במשרד הפנים בתמצית הרישום אין זכר לשמי השני ויש לי דרכון רומני ישן ששם כמובן השם שלי תואם את תז ( לא נראה לי שיש לו ערך) תודה אשמח להנחיה איך לפתור את העניין והכי חשוב יש לי 30 ימים מהיום להמציא את המסמך תודה ז'קי

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי ז'קי לצערי זה מורכב מדי כדי לפתור בכמה משפטים. הייתי מייעצת לך קודם כל לבקש הארכת זמן לפתרון הבעיה באמצעות הקונסוליה בתל אביב. בנוסף הייתי פונה למשרד הפנים על מנת להסדיר את האיות ואם ברשותך ת.לידה או דרכון ישן מרומניה תוכל לתקן את הרישום כאן בדיעבד. אנא צור קשר, אסביר ביתר פרטים.