ניר

תהליך מזורז לאזרחות. אמי אינה זכאית לדרכון סלובקי/צ'כי

שלום, ברשותי דרכון המעיד על אזרחות צ'כוסלובקית של סבא רבא שלי ושל סבתא רבתא שלי, וכן סבתי המופיעה בדרכון כאחת משלושת ילדיהם- הסבא רבא נולד ב- vahovce, והסבתא רבתא ב brno. (קיימת גם תעודת לידה). אין ברשותי מסמך אחר המעיד על מקום היוולדות סבתי, אך ידוע לי כי זה בתחומי צ'כוסלובקיה. אני מעוניין להוציא דרכון הונגרי, שכן אמי נולדה אחרי 1969 ואינה זכאית לדרכון סלובקי/ צ'כי. מהם המסמכים אותם יש להגיש - והאם ישנה אפשרות לא לגשת למבחן שפה? בנוסף - עקב לחץ זמן - מהו התהליך המזורז ביותר שניתן לבצע?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

ניר שלום בדקתי, והעיר VAHOVCE נכנס להגדרות של חוק ההתאזרחות ההונגרי משנת 2011, על כן אתה זכאי לאזרחות הונגרית. יש צורך בתעודת לידה של סבא רבא, תעודת לידה של כל דור עד אליך, ותעודת נישואין של הוריך. אם חל שינוי שם , אז יש להביא ממשרד הפנים "תעודה המעידה על שינוי שם". במקרה זה אין אפשרות לוותר על מבחן שפה ולצערי גם אין אפשרות לזרז בקשות אלו. זמו טיפול ממוצע בתיק כזה - כשנה. בהצלחה!