יוסי

חידוש דרכון הונגרי שפג תוקף ב 2010

שלום בשנת 2000 קיבלתי אזרחות הונגרית בהסתמך על כך שאמא שלי נולדה בהונגריה (אני יליד ישראל). הדרכון ההונגרי שלי פג תוקף בשנת 2010. מה התהליך לחידוש הדרכון ? אציין עוד שלאחר קבלת האזרחות ההונגרית התחתנתי. האם צריך לתרגם את תעודת הנישואין שלי ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

שלום וברכה, היות ופג מזן תוקף דרכונך, כעת עליך לבקש תור לטביעת אצבעות בשגרירות ההונגרית ובמועד זה לשלם אגרה של 380 ש"ח לבקשה לדרכון חדש. בשל הזמן הארוך שעבר, היום יעשו לך בדיקת אזרחות חדשה שלא דורשת הכנת טפסים חדשים לעת עתה. רק להגיע עם הדרכון שפג צוקפו, תעודת לידה הונגרית והאגרה. לרישום נישואין יש משמעות בשני מקרים - אם מדובר בשואלת- כלומר אישה ששנתה את שם משפחתה, אזי חובה לרשום את הנישואין ובעיקבותיו את שינוי שם המשפחה, על מנת שהדרכון החדש יונפק על השם שמופיע על הדרכון הישראלי. הדבר חשוב גם אם מדובר בשואל גבר, במיוחד אם נולדו ילדים מהנישואין כי ללא רישום הנישואין לא יהי אפשר לבקש עבורם אזרחות. ניתן להגיש בקשה לרישום נישואין ולבקשת אזרחות עבור ילדים ביחד. בכל מקרה כדאי מאד להזמין תור לרישום נישואין ורק אחר כך לחדש את הדרכון. לפרטים נוספים ניתן ליצור איתנו קשר. בהצלחה!