דניאל

זכאות לדרכון הונגרי ע״ס סבי

סבי נולד בבודפשט ב-1939, עזב עם רכבת קסטנר ב-1944. יש לי מסמכים בגרמנית בהם כתוב שמקום לידתו הוא בודפשט, ואישורים אחרים בעברית ובגרמנית (בנוסף ישנה רשימת הנוסעים המקורית של רכבת קסטנר בה הוא מופיע). האם אני זכאי לאזרחות הונגרית? לפי הבנתי כיום אפשר לדלג דור ואין צורך שאבי יגיש בקשה גם הוא לפני, זה נכון? ולפי ההערכה הכי אופטימלית, במצב בו כל המסמכים נמצאים, מתורגמים ומוגשים במהרה, מה הזמן הכי מהיר בו ניתן לסיים את התהליך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי דניאל, אתה אכן זכאי לאזרחות הונגרית. על פי החוק אין לדלג על דור, אבל יש אופציה כזו במקרה שאבא מוותר בהצהרה על זכותו.אם תגיש בארץ, התור הכי קרוב זה במרס. מאותו מועד הטיפול ייקח עוד כשנה וחצי. אופציה יותר קצרה היא להגיש את הבקשה בהונגריה, וזה מקצר את הזמנים באופן משמעותי. בהצלחה!