אביגיל

זכאות לאזרחות הונגרית

סבי וסבתי(מצד האב) נולדו בהונגריה וגדלו שם עד לשואה אז נאלצו להימלט. כמה מני דודי כבר קיבלו דרכון וכעת אני רוצה גם כן לקבל אזרחות. לצערי הם לא השאירו אצלם העתקים ממסמכים המאשרים כי סבי אכן גדל בהונגריה. האם אני יכולה לבקש מהשגרירות למצוא את המסמכים שכבר קימים אצלה או שעלי להשיג אותם בעצמי? 2. האם ילדים מעל לגיל 18 יכולים להיכלל בבקשה של האב לקבלת אזרחות או שעליהם להגיש בקשה בנפרד? 3. האם יש אגרות שעלי לשלם וכמה? 4. האם זה נכון שבשל שגיאת כתיב, ואפילו בודדת, נדחית הבקשה לאזרחות? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

אביגיל שלום, אם בני דודייך קיבלו, מן הסתם גם זכאים.השגרירות לא מוסרת פרטים אבל אין שום בעיה למצוא את המסמכים בהונגריה. ילדים בכל גיל צריכים בקשה נפרדת.אגרות יש במקרה של גירושין, שינוי שם או אבהות בלבד. איננו נכון כלל שבשל שגיאת כתיב נדחית בקשה.אין לזה כל קשר למציאות. עדיין עדיף, שאת הבקשה יכין איש מקצוע.בהצלחה!