פנינה

האם ישנה זכאות לאזרחות הונגרית?

תעודת לידה מאוקראינה מ1933 אבי נולד בברגובו ודובר הונגרית הוא נשלח לגטו בודפשט בזמן המלחמה ורק ב1967 נשלחה לו תעודת לידה מאוקראינה. יש לציין שהוא מקבל בשנים האחרונות רנטה מהונגריה האם יש לנו סיכוי בקבלת האזרחות? האם נצטרך לטוס איתו להונגריה? תודה רבה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

אתם זכאים לאזרחות הונגרית רק באמצעות התאזרחות -לפי הנתונים שמסרת. אם היה אזרח הונגרי בכל זאת ( דבר שאינני יכולה לדעת מבלי לראות מסמכים ) אז אתם זכאים לפי תורשה. כשאת אומרת רנטה, אינני מבינה את כוונתך. אם זו פנסיה אז היה אזרח, אם זה משהו לניצולי שואה אז זה כלל לא קשור לאזרחות שהייתה לו.על מנת לקבל תשובות ברורות אני מציעה לך לפנות לייעוץ (כמובן שאת מוזמנת אלי) לפי תמונה קצת יותר רחבה. בהצלחה!