ליאן ורבר

דרכון הונגרי- האם באמת צריך מבחן שפה?

שלום, אני נולדתי בהונגריה כאשר הוריי גרו שם 15 שנה, אבא שלי הוציא דרכון הונגרי על בסיס העובדה שאבא שלו נולד שמה. אמרו לי שאני יכולה להוציא דרכון רק אחרי שאעשה מבחן שפה בהונגרית, האם זה באמת נכון? עצם העובדה שנולדתי שם לא מספקת? או שלאבא שלי כבר יש דרכון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

זה שגרתם בהונגריה, לא נותן דבר. גם זה שנולדת שם אינו מספיק לצערי.הכל תלוי במקום הלידה של סבא. אם הוא נולד בהונגריה של היום ולא עזב לפני 1929, את זכאית בלי מבחן שפה. אם הוא נולד ב"הונגריה הגדולה" כלומר בגבולות של פעם, את צריכה לעבור מבחן שפה. אגב מבחן שפה זה ממש לא נורא. יש לנו קורסים יעודיים, אם את צריכה. בהצלחה!