מנהלי הפורום

עו"ד שושה שונר
עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למשפטים ברמת גן ובעלת תואר ראשון (BA) מהאוניברסיטה העברית בירושלים בחוגים יחסים בינלאומיים ותולדות האמנות. עו"ד שונר ילידת הונגריה, בעלת משרד עורכי דין בתל אביב המתמחה בהשגת אזרחות הונגרית, איתור מסמכים, צוואות וירושות, גישור משפחתי ועוד.
אזרחות הונגרית ידיעת השפה
שלום, לאבי יש אזרחות הונגרית, מתוקף היותו בן לאזרחי הונגריה ( סבי וסבתי), 2 אחיי הוציאו אזרחות/ דרכון עבורם ועבור ילדיהם לפני שנכנס לתוקפו חוק ידיעת השפה, האם כדי להוציא דרכון עבורי יש צורך בידיעת השפה? תודה

יש כאן בלבול. את זכאי לאזרחות הונגרית, וכדאי להוציא דרכון ממגוון סיבות אבל החוק של חובת ידיעת השפה נכנס כבר לתוקפו ב-2011, רק שהוא אינו מתייחס אליך כלל, אלא לכאלו שהוריהם נולדו מחוץ לגבולות הונגריה של היום, או לבני זוג של אזרחים הונגריים. תעשה אזרחות הונגרית ולא תצטרך לעמוד במבחן השפה.