open the search panel
close the search panel חפש

עורכי דין לפי תחום

    פורומים

      לדעת יותר - מדריכים משפטיים

        משרדי עורכי דין

          • 19 בנובמבר 2013

            זכאות לאזרחות הונגרית בלי לדעת את השפה

            אני יליד 1950 אימי ז"ל נולדה בכפר בתחומי הונגריה ( יש לי מסמך הונגרי על כך ). האם אני וילדי בשנות ה-30 לחייהם זכאים כיום לאזרחות הונגרית גם אם איננו יודעים כלל את השפה.

            19 בנובמבר 2013
          • מנהל הפורום שושה שונר-עינת, עו"ד 8 בדצמבר 2013

            זכאות לאזרחות

            אינך זכאי לאזרחות הונגרית ללא ידיעת השפה, מאחר ונולדת בשנת 1950, קרי לפני תאריך 1/10/57, התאריך שממנו ואילך על פי החוק אמא יכולה להעביר אזרחות לילדיה. על כן במקרה שלך אתה צריך להגיש בקשה במסלול התאזרחות , אתה וילדיך צריכים ללמוד את השפה ברמה בסיסית( דבר הדורש כחודשיים של לימוד אינטנסיבי) וכל תוכלו לקבל את האזרחות.. יש דרכים נוספות להתמודד עם הסוגייה אך הדבר דורש ניתוח פרטני לפי המקרה הספציפי. אני ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע בנושא.

            8 בדצמבר 2013
          • מנהל הפורום שושה שונר עינת, עו"ד 19 בנובמבר 2013

            זכאות לאזרחות

            אבי שלום. על פי החוק ההונגרי במצב זה אינך זכאי לאזרחות הונגרית ללא ידיעת השפה, מאחר ואמא יכולה להעביר אזרחות בדרך הורשה רק לבן/בת שנולדו אחרי 1/10/57. מי שזה איננו המצב, תהיו חייבים אתה וילדיך ללמוד הונגרית ברמה בסיסית ולגשת להליך של התאזרחות.
            במקרה וההורים לא נישאו (או שאינך יודע איפה נישאו ואין להם תעודת נישואין) במקרה כזה ניתן להגיש בקשה לבירור אזרחות עבורך על יסוד כך שאמא ילדה אותך למעשה מחוץ לנישואין ואז יש פתח לקבל. עם זאת בקשה כזאת לא מאושרת אוטומטית, כל מקרה לגופו. אם אתה מצליח, אז תגיש לכולם.

            19 בנובמבר 2013
          forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
          close the form