דור ברגר

זכאות לאזרחות ודרכון הונגרי

שלום רב, סבא וסבתא רבא שלי נולדו בהונגריה של היום. הם אינם חיים וככה"נ אין לנו מסמכים שלהם כלל. כמו כן, סבתי מהצד השני (שעודנה חיה) נולדה בטרנסילבניה ויש לנו מסמכים רבים שלה ושל משפחתה. רציתי לשאול האם העובדה שהיא עודנה בחיים ושיש לנו מסמכים שלה ושל משפחתה הופכת את תהליך ההתאזרחות לעדיפה במסלול המלא (עם מבחן השפה), או שמא ניתן בכל זאת ללכת למסלול ללא מבחן השפה דרך סבא וסבתא רבא שלי ולנסות איכשהו להמציא את מסמכיהם. תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי דור, תמיד עדיף ללכת על מסלול ללא שפה אם אפשר, במקרה שלך אפשר בהחלט. זה שהסבים לא חיים לא רלוונטי לבקשה. רק צריך להביא מסמכים מהונגריה. בזה אוכל לעזור, אם תרצו.