הילה מצא

זכאות לאזרחות הונגרית ללא ידיעת שפה

אמא שלי נולדה בהונגריה בשנת 1949 ונדרשה לותר על אזרחותה כשעלתה ארצה בגיל 14. סבא וסבתא נולדו שניהם בהונגריה. לפני 16 שנה בערך אמא הוציאה אזרחות הונגרית מול השגרירות בכוחות עצמה ויש ברשותה אזרחות ודרכון הונגרי. אני נולדתי בארץ ב 1975 ולא דוברת את השפה. האם אני וילדי זכאים לאזרחות הונגרית ללא מבחני שפה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

לצערי התשובה היא שלילית. בנסיבות שתיארת, היות ואמך נאלצה לוותר שלא מרצונה על האזרחות, ולכן היא קיבלה אותו חזרה, אבל סוג כזה של אזרחות לא עוברת אוטומטית הלאה לדור הבא, אלא נדרשת ידיעת השפה. השד לא נורא כל כך אגב, ניתן ללמוד שפה ( גם אצלנו) ולעבור.