הילה קיש

דרכון הונגרי לא בתוקף

הדרכון שלי כבר פג תוקף מזה שנתיים. האם עדיין ניתן לחדש או שצריך להוציא מהתחלה? האם ילדיי זכאים לדרכון גם כן? אני קבלתי בגלל שסבא שלי הונגרי. הוא נפטר כבר.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי הילה , דרכון שפג תוקפו כבר שנתיים ניתן לחידוש. יש להזמין תור לחידוש דרכון באמצעות המערכת הממוחשבת לזימון תורים אשר תוכלי למצוא באתר שגרירות הונגריה. אין צורך לעשות את התבליך מהתחלה. מצער שסבא נפטר אסל אין לזה כל קשר לזכויותייך. בגלל שהוא כבר פג תוקף, כעת החידוש ייקח כ-8 חודשים מיום התור שלך( נותנים טביעת אצבעות ). בנוסף ילדייך אכן זכאים, את צריכה להגיש בקשה לרישום נישואין ורישום לידת ילדים. אם שונה שם משפחתך בעקבות נישואין הרי שעלייך קודם לעשות את רישום הנישואין (פעולה נפרדת) ורק אחר כל טביעת אצבעות לדרכון חדש עם השם החדש. אם יש לך עוד שאלות, תוכלי לפנות אליי גם בטלפון.