לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מתי לוי

האם ניתן לגשת לראיון השפה במדינה אחרת

אני לומד הונגרית מאז מרץ 2020 בשביל לקבל אזרחות הונגרית. לאחרונה היה לי ראיון בשגרירות הונגריה בתל אביב, לצורך הגשת בקשה לאזרחות. אני רוצה לציין שנחרדתי מהרמה הגבוהה של ראיון השפה. שמעתי שיש מדינות שבהן ראיון השפה קל יותר מאשר בישראל. חשבתי על האופציה שאני אטוס למדינה אחרת ושם אני אגיש את בקשת ההתאזרחות. יש לי שתי שאלות: 1. האם אני בתרו אזרח ישראלי רשאי לגשת לשגרירות הונגריה במדינה זרה ולעשות שם את ראיון השפה? 2. אם כן, באילו מדינות אני יכול להגיש את בקשת ההתאזרחות? 3. באיזו מדינות הרמה של ראיון השפה נמוכה משמעותית מאשר בישראל? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

עקרונית אפשר לגשת בכל שגרירות אחרת, אבל יש סיכוי שהיות ויודעים שאתה מישראל, יזמינו אותך לראיון שפה נוסף בתל אביב ואז לא עשינו כלום. בדרך כלל מומלץ להגיש בקשה במדינה בה את יכול להציג כתובת מקומית. הכי רצוי בעיניי להגיש בקשה בבודפשט כאשר אתה מציין בטופס כתובת מקומית אמיתית, בה אםשר לקבל מכתבים.עדיין יש סיכוי לצערי שתזומן לראיון נוסף בתל אביב אבל שווה לנסות.כמובן כל אשרנכתב על ידי הוא בגדר מחשבה אישית לא מחייבת.

מרטין

האם רמת הקושי של הראיון בבודפשט נמוכה יותר מרמת הקושי בתל אביב? מה היתרונות של הגשת בקשת ההתאזרחות בבודפשט?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דרכון הונגרי