יצחק

השבת רכוש של יהודי הונגריה שנספו בשואה

שלום, רציתי לברר האם המשרד עוסק גם בהשבת רכוש של יהודי הונגריה שנספו בשואה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

יצחק שלום משרדי אינו עוסק בתחום השבת רכוש . נושא השבת הרכוש של יהודי הונגריה כעת כמעט מוצא לגמרי. לאחרונה בשנת 2006 הייתה אפשרות למלא טפסים על פי חוק להחזרת רכוש, וגם אז הסכומים שנתקבלו על ידי הזכאים -שהיה בידיהם להוכיח בדרך זו או אחרת, כי היו בעלי נכסים- היו נמוכים מאד. כיום ניתן להגיש תביעה אזרחית בהונגריה בנוגע לנכסים שלא הולאמו בשנות הקומוניזם, ועודם רשומים בטאבו על שם הבעלים המקוריים. תביעה כזאת יש לנהל בבית משפט בהונגריה ע"י עו"ד הונגרי. במידה ואתה מעוניין בכך, אוכל להמליץ לך על עו"ד הונגרי טוב העוסק בתחום זה.

יוחנן ריינר

יש לי נכסים של אבא של סבא שלי בהונגריה הנה הם בבקשה עזרו לי לקבלם חזרה זה מופיע בעיריית בודפסט בארכיון משפטי וזה כבר מאושר על ידי נטוריון