• 25 בדצמבר 2013

    סבתי החזיקה באזרחותה 9 שנים, האם לאבי ולנו הנכדים מגיע לקבל אזרחות?

    שלום,
    סבי וסבתי נולדו בהונגריה.
    בעבר התחלנו תהליך של הוצאת אזרחות קבענו פגישה ותירגמנו מסמכים אולם כאשר הגענו לפגישה בשגרירות ת"א
    התברר לנו שאמנם סבי נולד בהונגריה אך הוא הגיע לשם מרוסיה ולכן הוא לא היה זכאי לאזרחות.
    ומאחר ואבי נולד בשנת 1951 אז גם הוא אינו זכאי (כי עד שנת 1957 זה הלך רק לפי האב)
    אולם הנציגה של הקונסוליה אמרה שמאחר ולסבתי יש אזרחות בתוקף (נכון למאי 2002-המסמך ברשותי)-כאשר יחלפו 5 שנים מיום שבו סבתי
    קיבלה מחדש את האזרחות יוכל אבי לבקש מחדש על בסיס זה אזרחות עבורו ובעקבות כך גם אנחנו הנכדים.
    סבי וסבתי אינם בין החיים-סבתי נפטרה לפני כשנתיים -כלומר היא החזיקה באזרחות ההונגרית כ-9 שנים.
    שאלתי היא האם נכון למה שפירטי לעיל יש לנו אפשרות לקבל אזרחות (לנכדים ולאבי)?
    והאם יש צורך בידיעת השפה?
    אבי נולד בישראל אך דובר הונגרית. אנחנו (הנכדים) לא.
    תודה מראש,

    25 בדצמבר 2013
  • מנהל הפורום שושה שונר-עינת, עו"ד 12 בינואר 2014

    זכאות לאזרחות

    אני במקרה זה הייתי פונה למסלול התאזרחות ששם אמנם צריך לדעת את השפה ברמה של שיחת חולין (לימודים אינטנסיביים של כ-3 חודשים יספיקו) אך שם הסיכוי הגבוה ביותר שלכם לקבל את האזאחות המיוחלת, תוך בערך שנה. בהצלחה!

    12 בינואר 2014
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?