נועה פ

דרכון הונגרי לבת הזוג

שלום, אני ובעלי נשואים כ-3.5 שנים, והוא מחזיק בדרכון הונגרי. האם ומתי אני אוכל להגיש בקשה לקבל גם דרכון כזה? בנוסף, במידה ואנחנו רוצים לשהות באירופה (מדינות שנגן) תקופה ארוכה האם בתור אשתו אני יכולה להישאר במדינות שנגן מעל 3 חודשים בלי בעיה (כפי שהוא יכול להישאר כמה שהוא רוצה בזכות הדרכון שלו)? יש איזו פרוצדורה שתאפשר גם לי לשהות שם תקופה ארוכה? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

את צריכה להיות נשואה לו 5 שנים לפחות.עם זאת, זה לא מספיק- את צריכה ללמוד הונגרית ברמה גבוהה ולהיבחן 2-3 פעמים. בקיצור, די מורכב, מסלול שכיום מתאים לנחושים ביותר בלבד. החדשות הטובות הן שאת לא צריכה את כל זה: בתור אישתו של אזרחו הונגרי בכל מדינות האיחוד תוכלי לשהות איתו ללא הגבלה (!) לקבל אישור עבודה ואף תוכלי לעשות ביטוח בריאות מקומית. להיות נשוי/ נשואה לאזרית/יץ הונגרים מעניק זכויות מופלגות. בהצלחה!