אריה ב

מספר שאלות לבעלי דרכון הונגרי

שלום רב! לי וליילדי יש דרכונים, האם בהנפקת תעודת זהות הונגרית גם צריך לעבור מבחן שפה? בנוסף, האם יש יתרון לתעודת זהות? מה הפרוצדורה לקבלת דמי לידה/קצבת ילדים? ראיתי שיש בנקים שמאפשרים פתיחת חשבון אונליין, בהצגת תעודת זהות.. כרטיס כתובת/דרכון מספיק או באמת חובה תעודת זהות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

אם בקבלת האזרחות נדרשתם לדבר הונגרית , תצטרכו לדבר שוב גם בהנפקת תעודת זהות. אם קיבלתם במסלול רגיל, אז לא. ככלל אם הייתם צריכים שפה והיום כבר מדברים ברמה נמוכה, לא מומלץ לגשת לשגרירות כלל, כי עשויים לקחת את הדרכון! בלי קשר, לתעודת זהות יש המון יתרונות. דמי לידה ניתן לקבל רק אם מגישים בקשה ומקבלים אזרחות (קצת קשה לביצוע מבחינה טכנית) תוך 6 חודשים מהלידה. קצבת ילדים מקבלים רק אם חיים בהונגריה. ניתן לפתוח חשבון בנק בהונגריה וכמובן חייבים לשם כך תעודת זהות וכרטיס אוכלוסין. בהצלחה!