אזרחות הונגרית לנכדה של ניצולת שואה מהונגריה - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • אורן

    נשלח ע"יאורן 08:41, 29 בדצמבר 2013

    אישתי נכדה לניצולי שואה מהונגריה. 1.האם מגיע לה זכות לדרכון הונגרי 2.האם גם לילדיה(נינים) מגיע 3.האם גם לבן זוג מגיע? 4.מה צריך לעשות כדי להתקדם בנושא?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר-עינת, עו"ד,מנהל הפורום

    08:07, 12 בינואר 2014

    אורן שלום, אישתך וילדיכם זכאים לאזרחות הונגרית (ללא צורך בידיעת השפה ההונגרית) במידה והסבא שלה נולד בתוך גבולות הונגריה של היום. אם מחוץ לגבולות, הוא נולד ב"הונגריה הגדולה" גם אז היא זכאית, אך צריכה לדבר הונגרית ברמה של שיחת חולין. ילדיכם יוכלו להגיש בקשה יחד איתה, וזכאים גם הם. אתה תוכל לקבל אזרחות לאחר שלאישתך כבר יש אזרחות (עוד כשנה, שנה וחצי אם אתם מתחילים את התהליך היום). אז תצטרך ללמוד הונגרית (השקעה אינטנסיבית של כ-3 חודשים) ותוכל להגיש בקשה, ולקבל את האזרחות גם אתה, במידה ואתם נשואים לפחות 5 שנים.
    מה צריך לעשות ? פשוט כדאי לפנות לאיש מקצוע ולהלחיל את התהליך. בהצלחה!

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.