רותי הל

קבלת מענק לידה לבעלי אזרחות הונגרית

שלום, יש לי אזרחות ישראלית והונגרית אני חיה בישראל ואין לי הכנסות בהונגריה. נולד לי ילד חדש, עידכנתי את הולדתו בשגרירות ההונגרית. ועכשיו קיבלתי טלפון מהבנק שעלי לחתום על טופס חבות מס כדי שיוכלו להכניס לי את מענק הלידה שהתקבל מהונגריה לחשבון. האם בכך שאני חותמת אצטרך לשלם מיסים על ההכנסות שלי בארץ גם בהונגריה? ידוע לך מה גובה מענק הלידה - האם זה שווה בכלל את הבלגן? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

בשעה טובה! לא, זה לא מחייב תשלום מיסים בהונגריה. גובה המענק יחסית נמוך במונחים ישראלים, אך אם ביצעת רישום לידה תוך חצי שנה מהלידה, המענק מגיע לך.