מרים

שחזור תעודת לידה/זהות/דרכון של הוריי שנולדו בהונגריה

שלום רב, הוריי נולדו בהונגריה בעיר פץ ב 1895. אבי אפילו נלחם במלחמת העולם הראשונה בשורות הצבא האוסטרו-הונגרי. בשלהי שנות ה-30 היגרו עם אחי הבכור לדרום אמריקה. ב 1958 עלתה המשפחה לישראל. אבי נפטר ב-1986. אמי ב 1991 הבנתי כי הצאצאים של ילידי הונגריה זכאים לאזרחות הונגרית ומשם לדרכון אירופאי. לצערי אין ברשותי שום מסמך המעיד על לידתם של הוריי בהונגריה. היכן ניתן לשחזר את תעודת הלידה/זהות/דרכון שלהם? וכמו כן, אילו עוד מסמכים נדרשים להציג בקונסוליה ההונגרית? האם מדובר בהליך מסובך ומייגע כמו בהוצאת אזרחות פולנית? (כך שמעתי מחברה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

מרים שלום קודם כל, על פניו ניתן לומר, כי את וילדייך זכאים בהחלט לאזרחות הונגרית. ההליך ממשוך, בערך שנה עד שנה וחצי במקרה זה. מאחר והורייך עזבו את הונגריה בשנות ה-30, מעבר לתעודות לידה ונישואין שלהם, את צריכה להגיש מסמך נוסף, אשר יעיד על כך שאביך חי בהונגריה לאחר שנת 1929. מסמך כזה בדרך כלל ניתן להשיג בארכיון אזורי, במקרה שלך באזור פאצ'. הכוונה לתעודת לימודים, עבודה, אשיור השתתפות בבחירות או כל מסמך אחר אשר כולל את פרטיו האישיים. בדרך כלל אין בעיה למצוא מסמך כזה, אך כמובן לרוב זה כרוך בתשלום, אלא אם כן תפני לארכיב בעצמך, אפשר גם באנגלית. תעודות לידה ונישואין מהשנים הללו אפשרי בלי בעיה להוציא מהעירייה הרלוונטית. מעבר למסמכים אלו יש להציג תעודת לידה שלך, תעודת נישואין שלך וכל מסמך אישי אחר :גירושין, שינוי שם וכו'.אותו הדבר לגבי ילדייך. מומלץ להשיג את התעודות מהונגריה עוד לפני ההגשה. אם את נולדת בדרום אמריקה, עלייך להביא תעודת לידה מקורית עם חותמת אפוסטיל מקומית. המקרה שלך טיפה יותר מורכב ממקרה רגיל, אך לא כדאי בשל כך לוותר על זכויותייך. בהצלחה!