יניב

זכאות לאזרחות הונגרית עקב התמחות ברפואה בהונגריה

האם סטודנט שנוסע ללמוד רפואה בהונגריה ונשאר להתמחות שם יכול להיות זכאי לאזרחות הונגרית גם אם אין לו רקע הונגרי במשפחה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

יניב שלום! כל אדם בעל אזרחות זרה אשר חי בהונגריה -נניח כסטודנט אך לא רק- יכול לבקש אזרחות הונגרית לאחר 8 שנים רצופות, בהן חי במדינה. המבקש צריך להיות ללא עבר פלילי, צריך להיות בעל תעסוקה בהונגריה עם אישור הכנסות, בעל כתובת ועליו לעבור מבחן באזרחות בשפה ההונגרית. בקיצור אלה אינם תנאים קלים אך למי שחי בפועל בהונגריה, אין ממש בעיה לעמוד בהם. במידה ואתה נשוי לאישה הונגריה מזה שלוש שנים, אתה יכול להגיש את הבקשה כבר לאחר 3 שנים ואם יש לך ילד קטין בעל אזרחות הונגרית, גם במקרה כזה מתקצר זמן ההמתנה להגשת הבקשה ל - 3 שנים. שושה שונר- עינת, עו"ד