התמחות בהונגריה - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • יניב

    נשלח ע"ייניב 10:54, 24 ביולי 2013

    האם סטודנט שנוסע ללמוד רפואה בהונגריה ונשאר להתמחות שם יכול להיות זכאי לאזרחות הונגרית גם אם אין לו רקע הונגרי במשפחה?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר-עינת, עו"ד,מנהל הפורום

    00:46, 13 באוגוסט 2013

    יניב שלום! כל אדם בעל אזרחות זרה אשר חי בהונגריה -נניח כסטודנט אך לא רק- יכול לבקש אזרחות הונגרית לאחר 8 שנים רצופות, בהן חי במדינה. המבקש צריך להיות ללא עבר פלילי, צריך להיות בעל תעסוקה בהונגריה עם אישור הכנסות, בעל כתובת ועליו לעבור מבחן באזרחות בשפה ההונגרית. בקיצור אלה אינם תנאים קלים אך למי שחי בפועל בהונגריה, אין ממש בעיה לעמוד בהם. במידה ואתה נשוי לאישה הונגריה מזה שלוש שנים, אתה יכול להגיש את הבקשה כבר לאחר 3 שנים ואם יש לך ילד קטין בעל אזרחות הונגרית, גם במקרה כזה מתקצר זמן ההמתנה להגשת הבקשה ל - 3 שנים.

    שושה שונר- עינת, עו"ד

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.