מרים

זכויות מביטוח לאומי לחולה טרשת נפוצה

עברתי דלקת בעצב הראייה בעין שמאל, לפני 18 שנים, שאובחנה כהתקף ראשון של טרשת נפוצה. הראייה בעין ירדה ל-6/18, ראיית הצבעים בעין זו, משובשת מטופלת בטיפות בעיניים לגלקומה, שהופיעה מאז ב-2 העיניים. משתדלת להמעיט בקריאה/מחשב/טלוויזיה, הגורמים לי לעייפות רבה. מרכיבה משקפי מולטיפוקל (לא עוזר לעין שמאל). אני עובדת במשרה מלאה במעבדה רפואית, ומתפקדת כרגיל. האם אני זכאית לאחוזי נכות והקלות כספיות כלשהן? אני אם חד-הורית.

אלי

מרים שלום. אודה לך אם תצרי איתי קשר במייל. אני נמצא במצב דומה לשלך ואשמח להתייעץ. iradirad@gmail.com תודה רבה. אלי

עו"ד רונן אבניאל

סביר להניח שתוכלי לקבל אחוזי נכות אך לא בטוח שזה יספיק על מנת לקבל קצבה מביטוח לאומי שכן קיימים תנאי סף רפואיים ואחרים לקבלת קצבת נכות כללית, למשל.