מירית

תו נכה לחולה טרשת נפוצה

בעלי חלה בטרשת נפוצה לאחרונה, מגיע לו תו נכה? ממי צריך לקבל? איפה ניתן להשיג? איזה אישורים זה דורש?

שני

מירית,אינכם חייבים להגיש תביעה למוגבלות בניידות על מנת לקבל תו נכה. יש באפשרתך לקבל מרופא מטפל בטרשת בבעלך את כל המסמכים הרפואיים כולל תוצאות בדיקות ומכתב הכותב באופן ברור שיש לו בעיות הליכה קשות ,אם הוא נעזר בכלי עזר ,כמה מטרים מסוגל ללכת וכו, רופא טוב יודע מה לכתוב. להגיש לחולון משרד הרישוי.מחלקת מוגבלות בניידות...תבקשו את הכתובת המדויקת מביטוח לאומי או מהרופא. והם בודקים ומחזירים תשובה עד 90 יום.

עו"ד רונן אבניאל

הדרך המהירה והנכונה, במידה ולבעלך קושי רב בהליכה, היא בפנייה לתביעה לקביעת מוגבלות בניידות במשרד הבריאות ולאחר מכן (במידה ונקבעה מוגבלות בניידות) ניתן לפנות עם האישור המתקבל למשרד הרישוי לקבלת תו נכה.