ישי זלץ

צ'ק גנוב והוצאה לפועל והקפאת משכורת

נגנב פנקס ציקים והודענו במשטרה ובבנק על כך. אחד מהצקים הופקד בחשבונינו עי סוחר, הבנק החזיר את הציק לסוחר בהסבר שהחתימה של בעל הצק אינה תואמת את הרשום בבנק. הסוחר הוציא נגדנו הוצאה לפועל והקפאת משכורת ולכך הופעלה התנגדות מצידנו והתהליכים הושעו. שאלה: 1.האם היה מותר לבנק להחזיר את הצק לסוחר, למרות שהיתה אצלו הודעה שהצק גנוב, או חובתו להשאיר את הרכוש הגנוב אצלו (או להחזיר לבעל החשבון). עי"ך הבנק בעצם מאפשר לסוחר שימוש מחודש בציק, לצרכי הוצאה לפועל/הפקדה מחודשת ? 2.האם לאחר הגשת ההתנגדות להוצאה לפועל, לא מופעל תהליך אוטומטי למשפט, או האם כל התהליך נשאר רדום מכיוון שלא הופעל מחדש ע"י הסוחר או עי הנתבע? (במקרה שלנו לא יועד שום תהליך ולמרות זאתתביעה שהגשתי נגד הסוחר בבית דין לתביעות קטנות נדחתה באמתלא שקיים תהליך אזרחי מקביל (שלא היה). האפ מגיעה לי זכות לפיצוי מהבנק/ הוצאה לפועל על כל התהליך הרשלני והמתמשך?

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

ישי שלום, הבנק לא צד בינך לבין הסוחר ואין מחובתו להחזיר לך השיק. חובת הבנק לבטל בשל החתימה - הא ותו לא. ברגע שמוגשת התנגדות בהוצל"פ ההליך עובר לדיון בבימ"ש שבודק הטענות ומחליט האם לחייב בגין השיק או לאו. אין אפשרות לקבל פיצוי מהבנק או מלשכת ההוצל"פ. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים