אנונימית

חיפוש סמים ברחוב ללא צו מבית משפט

אני וחבר שלי חנינו ויצאנו מהאוטו הלכנו על המדרכה אפילו חצינו במעבר חצייה ועברנו ליד רכב משטרה ושוטרים שישבו באוטו קראו לנו לבוא אליהם באנו אליהם ושני שוטרים התחילו לעשות חיפוש על חבר שלי. הם גם עשו חיפוש באוטו ולא מצאו כלום. לפי מה מחליטים לעצור בן אדם שהולך לתומו ברחוב ועושים עליו חיפוש סמים? לא אמור להיות צו מבית משפט אחרי שהמשטרה מציגה ראיות נגד בן אדם? כל אדם שהולך ברחוב יכול לקרוא לו לעשות עליו חיפוש? אף אחד לא בטוח?

עינת סופר בסרגליק עו"ד

חד משמעית אסור לשוטרים לערוך חיפוש סתם כי בא להם... נדרש חשד סביר וכמובן הסכמת הנחקר לביצוע החיפוש ולא הסכמה שנובעת מפחד מפני המשטרה אלא הסכמה אמיתית לפיה הינו מסכים לעריכת החיפוש אפשר וניתן להתנגד לחיפוש וזו בכל מקרה לא עבירה פלילית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים