ליאור

תנאי על סמים ותפיסה במהלך התנאי

יש לי תנאי על סמים של חודשיים מאסר על גרם וחצי קנאביס שתפסו אצלי לפני שנתיים , במהלך התנאי ניתפסתי עוד הפעם עם פלטה חשיש ו10 גרם קנאביס במשפט יש סיכוי יפעילו לי תתנאי?

עו"ד נדב גרינוולד

ליאור שלום, במידה וביצעת עבירה נוספת בתוך תקופת התנאי והורשעת בגינה בבית המשפט אזי ניתן יהיה להפעיל את המאסר המותנה לריצוי בפועל. למרות זאת, ישנם מקרים מסוימים בהם יכול בית המשפט לעשות שימוש בסמכותו ולהורות כי התנאי לא יופעל ולהאריך או לחדש את תקופת המאסר המותנה לפרק זמן נוסף של שנתיים לכל היותר. הארכת המאסר המותנה תעשה כאשר בית המשפט שוכנע שבנסיבות העניין לא יהיה זה צודק להפעיל את המאסר המותנה. בית המשפט יכול להאריך את המאסר המותנה פעם אחת בלבד, שכן בביצוע עבירה נוספת לאחר מכן יהיה חייב בית המשפט להפעיל את המאסר המותנה. בעבירות סמים לעומת זאת ניתן להאריך את עונש המאסר המותנה פעם נוספת זאת במידה והנאשם עבר טיפול למשתמשים בסמים או שהוא נמצא בעיצומו של טיפול כזה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים