רון ו

הבהרה לגבי כתבה על בדיקת שחיתות לגבי הבקשות לדרכון

שלום רב שלום רב : ראיתי היום באתר YNET ( מצורף קישור ) על פרשת שחיתות בעניין הבקשות לדרכון פורטוגלי. מי שחתום על הכתבה הוא עורך דין דוד ידיד. לפי הכתבה נעצרו יותר מעשרים איש , שלגביהם נטען שקידמו בצורה לא חוקית את הבקשות לדרכון הפורטוגלי. נטען שנעצרו גם שלושה עורכי דין פורטוגלים. האם שמעתם על זה ? מה זה אומר לגבי בקשות שהוגשו כעת ? ברשותך כמה שאלות בבקשה : 1. איך אני יכול לדעת מי עורך הדין בפורטוגל שמייצג אותי ? האם אתם מעודכנים לגבי העניין הזה ? הכתבה קצת הדאיגה אותי , ואשמח אם תוכל להבהיר בבקשה מה קורה בעניין זה. הקישור לידיעה : https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5629573,0...

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

רוני שלום, שים לב שמי שחתום על הכתבה זה אני J - אני מקווה שזה עונה על עיקר שאלותיך כאן. כאמור בכתבה, מדובר בפרשת שחיתות שעניינה (הרשמי לכל הפחות) אינו נוגע לסעיף החוק שנותן הקלות בקבלת אזרחות פורטוגלית לצאצאי המגורשים. כפי שהכתבה מסבירה ולאור העבר ברשות האוכלוסין הפורטוגלית, ייתכנו השלכות לפרשה זו על הטיפול בכל הבקשות המוגשות ברשות זו, לרבות בקשות התאזרחות לפי תיקון החוק המקל על צאצאי המגורשים. בסופה, הכתבה מפרטת צעדים, שאני ממליץ לנקוט, לכל מי שהגיש בקשה לאזרחות. לדעתי, כל מי שלא עושה קיצורי דרך ופועל כיאות, בסופו של דבר יקבל את אזרחותו.