הרב יולי

תעודת יושר למחזיק אזרחות אירופאית

יש ברשותי אזרחות ישראלית ורומנית, שהייתי בגרמניה 5 חודשים במסגרת חילופי סטודנטים לפני שנתיים, האם בבקשתי לאזרחות פורטוגלית עדיין אני נדרש בתעודת יושר מגרמניה? האם יספיק לשלוח צילום של דרכון רומני והם כבר יריצו במערכת האירופית וכך אחסוך כאב ראש מיותר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

ע"פ הדרישות בפורטוגל, אליך להביא תעודת יושר תקפה מכל מדינה בה גרת. לגבי הצורך בתעודת יושר מרומניה- אין בשאלתך מספיק פרטים כדי שאענה. לגבי גרמניה- לי נראה שהדרישה לתעודת יושר חלה כאן, אך עליך להחליט האם התקופה שם נכנסת בגדר מגורים או לאו.