אביאבי

תעודת לידה ממשרד הפנים הישראלי

שלום, אני עובר תהליך של אזרחות פורטוגלית עם חברה ישראלית, והם ביקשו ממני תעודת לידה ישראלית ממשרד הפנים. לאחר שהבאתי להם אחרי כמה זמן הם טענו שהתעודה לא תקינה ואני צריך להוציא עוד אחד (מה שגרר עיכוב גדול). האם קרה לך פעם שהתעודת לידה ממשרד הפנים הישראלית הייתה לא תקינה? מוזר לי כי זה מסמך רשמי של המדינה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

אין דרך יפה לומר זאת- בחרת נותן שירו לא טוב! אני לא שולח את לקוחותיי להוציא תעודת לידה ישראלית, אלא אם יש בעיה צפויה, דבר שלעיתים קורה, אלא דואג שצוות משרדי יבצע זאת בעבור הלקוח. אני מתקשה להבין על מה שילמת אם אתה הוא זה שהולך ומביא מסמך כזה ממשרד הפנים. ולעצם השאלה- לעיתים יש תעודות לידה שהשם רשום בתכתיב לועזי שונה מתעודות אחרות שהוגשו ואז הדבר יוצר בעיה. על כן חשוב לבחון את כל המסמכים בהכלל, טרם הגשתם. אני מתקשה להאמין שהעה היא במסך, אך אולי יש בעיה בדרך אישורו, כך שהוא אנו קביל בפורטוגל.