מאיר ב

שינוי בחוק להנפקת דרכון פורטוגלי

שלום רב, מבקש לדעת באם חל שינוי בחוק להנפקת דרכון פ. והאם עדיין נתן להגיש בקשות לקבלת אישור קהילה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

שינויים חלו בצורה מהותית- הקהילה היהודית בפורטו הודיעה לפני כחודש שהיא מפסיקה לקבל תיקים חדשים לבדיקת צאצאות למגורשים. לאחר מכן, פורסם דבר החוק החדש, אשר הלכה למעשה מבהיר כי מיום 1.9.2022 תידרש הוכחת זיקה לפורטוגל דהיום בצורה אשר מרבית הפונים כעת יתקשו לעמוד בה. המלצתי היא שמי שחושב להתחיל בהליך- שיעשה זאת כעת, תוך הבנה בקשיים הנוספים והדרישות הספציפיות של הקהילה היהודית בליסבון. חג שמח.