אלירן

אזרחות ספרדית

בוקר טוב , יש לי שאלה בנושא של אזרחות הספרדית. המשפחה שלי עלתה ממרוקו חלק קזבלנקה וחלק אושדה בנוסף לכך, יש לי מסמך מהרב הראשי בעיר שהמשפחה שלי הייתה מתגוררת ושמכיר את המשפחה שלי ורשום שאנחנו אכן משפחה לצאצאי מגורשי ספרד. אבי מדבר שותף ספרדית, אני מדבר ספרדית בסיסית.( hablo espanol basico y padre habla prefecto espanol( בנוסף השמות משפחה שלנו מופיעים ברשימות, וגם מצוין מהמסמך מהרבנות כגון:טולדנו, חזיזה/עזיזה אזולאי וגם כהן. יש לי מסמכים בצרפתית שמתעדים את השמות המשפחה של עזיזה/חזיזה וגם אזולאי שאלו מסמכים ממרוקו של אושדה שהיו גרים שם. רציתי לדעת מה הסיכוי של המשפחה שלי לקבל אזרחות ספרדית. תודה אלירן.

עו"ד צבי קן -תור

כרגע ניתן לעשות רק הערכה ראשונית. זאת מכיוון שהתקנות טרם פורסמו. ניתן לבחון את האסמכתאות הקיימות ולהמליץ על אילו אסמכתאות נוספות כדאי לאסוף.