ניקסון

ספרד פורטוגל והאיחוד האירפאי שאלה

ספרד ופורטוגל לא מאפשרות להחזיק דרכון זר חוץ מחריגים בחוק כמו קחוניות לשעבר כמו מה שגם הוגדר בחוק החדש ליהודי ספרד מגורשים והצאצאים שלהם. שאלתי היא האם יש במנגנון האיחוד האירופאי או במדינות שאינן מאפשרות דרכון שני זר, התיחסות נוספת לנושא הקריטריונים שמעל המדינה בדרישות האיחוד האירופאי עצמו להתקבלות אליו. לדוגמא שחלק מהמדינות דורשות תעודת העדר רישום פלילי .השאלה היא האם יש למדינות באיחוד כללים נוספים של האיחוד או של עצמן לגבי מתן אזרחות שניה מעבר לעמידה בתנאי הזכאות. כמו סבא סבתא וכו. או צאצאי מגורשים שהוכיחו זאת. למשךל כמו סקנדה מקצועות או סוג זמגבלות כמו שהיה במדינות אחרות בעבר או דברים נוספים? או נושאים של בטחון פנים? כמו באוסטריה של שירות ממשלתי או צבאי במדינה אחרת וכו. מה קיים באיחוד או ספרד ופורטוגל? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד צבי קן-תור

שלום רב, לכל מדינה באיחוד האירופי יש קריטריונים שונים לגבי מתן אזרחות. כמובן שנושאים כמו העדר מרשם פלילי הם כללים מחייבים לכל מדינות האיחוד האירופי, אך יש משקל רב לקריטריונים שכל מדינה בוחרת להדגיש. קריטריונים שונים כמו השכלה, ניסיון תעסוקתי או השקעת כספים במדינה יכולים להיות חשובים במדינות מסוימות. כדאי לבדוק לגבי מדינה מסוימת באיחוד האירופי, שכלפיה אתה מתכוון, ומה הדרישות הרלוונטיות ממנה.