אייל

תעודת יושר? מי אמור למציא את תעודת היושר?

שלום, לפני למעלה מ-10 שנים עמדתי למשפט על עבירה במישור הפלילי שהסתיימה ללא הרשעה אך עם של"צ. כשבאתי לפני מספר חודשים להוציא תעודת יושר התברר לי שלמרות ההתיישנות, בדף עצמו עדיין נמצא הרישום הנ"ל. כשניסיתי לברר למה, הובהר לי שהרישום עצמו לא נמחק אף פעם, אך הוא לא מופיע בשום מקום אחר ורק בפירוט שהונפק לי ושרק לי הוא מיועד יופיע הרישום הנ"ל. השאלה שלי היא האם כשאני צריך להביא לרשויות את תעודת היושר, אני צריך בעצמי להמציא להם אותו או שאני מאשר להם לעיין ברישומים שלי במשטרה (ואז למעשה הרישום הפלילי הנ"ל לא יופיע אצלם)? בתודה מראש.. אייל

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

אייל שלום, כאמור בתשובתי הקודמת- הכתובת הנכונה לשאלות בנושא רישום פלילי היא לעו"ד פלילי. תעודת היושר מגיעה לשגרירות. לא הייתי מזמין את תעודת היושר לפני הסדרת הרישום המדובר כדין.