מאיר

ההבדל בין תושבות לאזרחות ולצורך בתעודת יושר

כל הזמן שואלים על תעודת יושרים ממדינה שגרת בה. מדובר רק במדינת הלידה ומדינה שאדם היה תושב בה באופן חוקי! לא שהוא גר בה 5 חודשים כתייר או טייל בה.. המילה גר היא עלולה להטעות לא? מדובר על תושבות מחוץ לישראל. ועוד דבר גם אם אדם בעל נתינות זרה נוספת שקיבל אותה בירושה מהוריו אבל לא נולד בה כמו ארצות הברית ו עולם לה גר בה כתושב גם זה לא תושבות וזה אומר שלא גר בה. יש הדבל בין אזרחות לתושבות. יש ישראלים עם אזרחות זרה נוספת והם אינם תושבים שם ולא היו אף פעם. רק מי שנולד והיה תושב במדינה זרה צריך או מי שהיה תטשב אפילו בלי אזרחות כמו למשל אזרח ישראלי שהי תושב במדינה אירופית זה כן. זו הדרך להבין את הדברים לפי הבנתי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

מאיר שבוע טוב, למיטב הבנתי וניסיוני, הבנתך שגויה מאד. אני חושב שלא היה ראוי שתעלה בכלל את הדברים שהעלית כקביעה. דוגמא של אחד מלקוחותיי: אדם אשר עוסק ביבוא ויצוא באירופה ונמצא רבות באחת המדינות, אך מעולם לא היה אזרח או תושב של אותה מדינה אירופאית, אלא רק של ישראל, נידרש לתעודת יושר מאותה מדינה אירופאית. יש דרכים שונות לטפל בדרישה זו, אך דרך המלך היא פשוט להביא את הנדרש.