מלכה מיכאלי

דוח מהירות ממצלמה ברכב שכור.

שכרתי רכב לידיד שלי, לפני משספר חודשים קיבלתי הודעת קנס עם פירטי העברה. ביקשתי מהידיד שלי שנעשה הסבה לדוח. לדבריו יש לו עורך דין שיטפל לו בעיניין. בימים אלה קיבלתי הודעה מרשות האכיפה והגבייה על תשלום החוב פלוס פיגורים. בחוזה השכירות עם חברת השכרת הרכב כתוב במפורש מי נוהג ברכב. לי יש רכב שמופיע בבעלותי. 1. האם ניתן היום להסב את הדוח על שם זה שהחזיק ונהג ברכב? 2. האם ניתן להפחית את הפיגורים שנצברו? 3. במידה ואני בוחרת ללכת עם זה לבית משפט. מה הסיכויים שלי לצאת מהתיק הזה?

עו"ד גלעד כצמן

שלום ללא שתוף פעולה של ידידך יהיה קשה להסב את הדוח ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה להשפט ומתן אורכה (כי הזמן חלף כנראה) ולנסות לשכנע כי לא בצעת העבירה לפי החוק בעלי הרכב או המחזיק אחראים בגין עבירות שבוצעו ברכב אלה אם כן הם מוכיחים אחרת בטרם פנייה לבית המשפט מומלץ להוועץ בעו"ד מומחה בתחום התעבורה.