רינה

האם חלה חובת מכוון למלגזה הנוסעת לאחור?

האם חלה חובת מכוון למלגזה הנוסעת לאחור? על מי חלה האחריות במקרה של תאונת מלגזה בנסיעה אחורנית למרות שהיה מכוון?

עו"ד ירון בוכובזה

רינה שלום רב, הכלל הוא שאין להסיע רכב מנועי לאחור אלא אם יש צורך הכרחי לכך. בכל נסיעה אחורנית ברכב יש לנקות בכל אמצעי על מנת למנוע סיכון או פגיעה וכן הטרדה או הפרעה. אם כך, על הנוהג במלגזה להשתמש באמצעים העומדים לרשותו לשם שמירה על הכללים דלעיל. שימוש במכוון בהחלט אמור להביא לשמירה על הכללים הללו, אך יחד עם זאת אין השימוש במכוון מעביר את האחריות אליו ותמיד תהיה אחריות של הנוהג ברכב המנועי. במקרה של הגשת כתב אישום בגין גרימת תאונת דרכים בהחלט העובדה שנעשה שימוש במכוון תבוא לטובת הנוהג כאשר במקרים מסוימים אף למחיקת כתב האישום כנגד הנהג.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מהירות מופרזת