דן

אישור רפואי לצורך חידוש רשיון נהיגה ( גיל 70)

שלום אני בעל רשיון עשרות שנים ועבר נהיגה ללא דופי. לקראת הגיעי לגיל 70 נתבקשתי להמציא אישור רפואי לצורך חידוש רשיון נהיגה לרכב פרטי רגיל. לפני 16 שנים היתה לי מחלת מיאליטיס ו"גולליאן ברה" שהשאירה לי נכות נוירולוגית - ספסטיות קלה/בינונית ברגליים ונורופטיה ברגליים. קיבלתי תו נכה אבל לא היו לי שום בעיות פיסיות לנהוג מאז. יש לי רק בעייה בהליכה של יותר מרבע שעה ברציפות. בטופס הבדיקה יש שאלה בדבר מחלה נוירולוגית. האם ציון המחלה והנכות יכולה להביא לדרישה של משרד הרישוי לבדיקה במרב"ד ויעכבו לי את חידוש הרשיון ( נותרו לי רק חודשיים עד לחידוש)? אם כן- כמה זמן יכול לקחת תהליך כזה? יש לי גם דום נשימה בשינה בדרגה בינונית, מטופל ובשליטה. האם יש לציין וזה מהווה בעייה? הרבה תודה

עו"ד שי גלעד

חובה עליך לציין את המגבלות הרפואיות הללו. המכון הרפואי יבחן אותם ויחליט אם הוא זקוק למידע נוסף או יכול לשלוח את המלצתו לרשות הרישוי על בסיס נתונים אלה בלבד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים