רביד

שאלה בעניין אפילפסיה ורישיון נהיגה

שלום רב, אני בן 30 ולאחרונה הוגדרתי כחולה אפילפסיה (היו לי שני התקפיים). בעקבות זאת, זומנתי למכון הרפואי ורישיוני נלקח ממני. מה באפשרותי לעשות?

עו"ד שי גלעד

שלום רביד, חולי אפילפסיה אשר מעוניינים בהוצאת רישיון או כאלה שהחזיקו בעברם ברישיון אשר נלקח מהם עקב מחלתם ומעוניינים לקבלו בשנית נדרשים לעמוד בבדיקות של המכון הרפואי של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים וככל שעמדו בדרישות של המכון יקבלו את הרישיון. יש לעשות הבחנה בין דרישות הפחות מחמירות של המכון לגבי רישיון פרטי והדרישות המחמירות יותר הנוגעות לרישיון ציבורי (יש לדעת כי ישנם סוגי רישיון שחולי אפילפסיה אינם רשאים להוציא). לגבי רישיון פרטי, ככל שמדובר בהתקפים אפילפטיים חוזרים, סבירות שהמכון יאשר הוצאת/חידוש רישיון רק בחלוף שנה בלא התקפים, ובתנאי שהנבדק מצוי במעקב רפואי. לגבי רישיון ציבורי – כאמור התנאים מחמירים יותר. בכל מקרה בו יאושר רישיון, הרי שהנבדק יאלץ, לפחות בשנים הראשונות, להישאר במעקב קבוע (אחת לשנה ובהמשך אחת לשנתיים). יש לזכור כי בכל מקרה בו לא אישר המכון את הוצאת הרישיון, הרי שלא מדובר בסוף פסוק, ניתן להגיש ערר לועדת ערר בתוך 30 ימים מיום קבלת ההחלטה, מומלץ להיות מיוצג ע"י עו"ד מומחה בתחום ולעיתים אף להצטייד בחוות דעת נגדית. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים