עידן

היתר לנהוג כנהג אוטובוס למי שאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז

שלום רב האם אדם שאובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז יקבל היתר לנהוג כנהג אוטובוס?

עו"ד שי גלעד

שלום עידן, סוגיית הפרעת קשב וריכוז הינה סוגיה מורכבת ובייחוד בכל הנוגע להשפעתה על נהיגה. באופן כללי אומר לך שכל מקרה נבדק לגופו לנסיבותיו, ישנה תלות בטיפול והצלחתו. כאשר תבקש להוציא רישיון לאוטובוס תקבל זימון לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שיבצע בדיקות ובהתאם יתן המלצתו (יתכן אף שתזומן למכון ללא קשר לבקשתך, באם יקבל המכון דיווח אודות אבחנתך). ככל שהמלצת המכון תהיה שלילית, הרי שאין המדובר בסוף פסוק וניתן לערער על החלטה בפני ועדת ערר. מומלץ בחום להיות מיוצג ע"י עו"ד מומחה בתחום בהליכים אלה. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים