רבקה זבולון

יחס משפיל לבני ולי בועדת ערר

אתמל הייתי עם בני בועדת ערר בקשר למגבלות נהיגה בשל מחלת נוון שרירים מתקדמת. בני קיבל נהיגה בהגה רגיל עם תפוח וגז ובלמים ידניים מכניים. בשיעורי נהיגה הוא סבל מכאבים בידיים. בקשנו לערער, ואתמל בועדה לא איפשרו לי לדבר ואף הוציאו אותי מהחדר. את בני בדק רופא דקה והוציא אותו. האם יש לי אפשרות לערער על היחס המשפיל ועל זה שלא התאפשר לנו להציג טפסים או לדבר?

שי גלעד, עו"ד

רבקה : צר לי שחשת יחס משפיל מהוועדה. על אופן ההתייחסות קשה לי לענות. בכל מקרה , על החלטת ועדת הערר ניתן להגיש ערעור מנהלי לבית המשפט המנהלי בשאלות משפטיות.

רבקה זבולון

מה זה ערעור מנהלי בשאלות משפטיות?

עו"ד שי גלעד

הערעור המנהלי הוא פרוצדורה שנקבעה בחוק בתי משפט מנהליים. זהו האופן בו מוגש הערעור , המועד להגשתו , לאיזה בית משפט ובאיזה אופן. בית המשפט המנהלי לא יכנס לשאלות רפואיות ולא יעדיף חוות דעת פרטית על זו של רופאי הוועדה, הוא גם לא יחליף את שיקול דעתו בשיקול דעתם המקצועית של רופאי הוועדה. כל שבית המשפט המנהלי יבדוק אם נפל פגם בהתנהלות של הועדה מבחינה מנהלית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים