חיים

שלילת רישיון לאוטובוס

שלום, שמי חיים, נהג אוטובוס בחברה פרטית מזה כ8.5 שנים.לפני כשנתיים קיבלתי אירוע מוחי ובעקבותיו עשו לי צינתור. (אציין כי המשכתי לעבוד כרגיל במשך שנתיים לאחר המקרה, וכי האירוע שקיבלתי לא משפיע עלי כיום.) מאחר והגעתי לגיל 60, נאלצתי להביא מאין חוות דעת מרופאת המשפחה שהנני כשיר לנהיגה למשרד הרישוי. משרד הרישוי שלח אותי למרב"ד שם עברתי מבחנים פסיכוטכניים, וקבעו שאינני כשיר לנהיגה ורישיוני נשלל. ניגשתי לועדת ערר וצירפתי 3 חוו"דים של ניורולוגים, שכולם קבעו כי אני כשיר לנהיגה. בוועדת הערר נשלחתי אל מכון רום, שם גם כן עברתי סדרה של מבחנים פסיכוטכניים (ציורים, בנדר, השלמת משפטים, TAT, תצפיות התנהגותיות, מערכת מבחני כישורים הבודקים כושר חשבוני בסיסי, תפיסה מרחבית, תפיסה צורנית, פתרון בעיות חשבון ותפיסת גודל וצורה, מבחן המטריצות מתוך הווכסלר, אבחון תפקודי קשב וריכוז, זכירת ספרות, יהלום, דנקלה, זכירת סיפור מתוך ה-WMS, מהירות גרופומוטורית ופסיכומוטורית, וראיון אישי מקיף), ושם נכשלתי גם כן. ובכך המליץ המכון שלא להחזיר את רישיוני לאוטובוס, משאית ומונית. ביום שישי הקרוב יש לי ועדת ערר שם כנראה אקבל את התשובה הרשמית. מה ניתן לעשות ? האם ישנה דרך להחזיר את הרישיון ?

עו"ד שי גלעד

שלום חיים. כדי לתת חוות דעת מקצועית אם ניתן לעשות משהו בוועדת הערר ( אני מניח שהופנתה לוועדת ערר עליונה של שלושה פסיכיאטרים) חייבים לעיין בכל חוות הדעת כולל זו האחרונה ממכון רום , ולמצוא בהן "נקודות אור". חשוב שתזכור שמצבך כמי שהחזיק ברישיון לאוטובוס , שונה ממי שמבקש רישיון שכזה לראשונה. צריכים למצוא נימוקי כבדי משקל כדי להצדיק את פסילת רישיוך. אני ממליץ לך להוועץ בעו"ד המתמחה בנושא. למידע נוסף ראה :www.sgilad-law.co.il

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום המכון הרפואי לבטיחות בדרכים