אסף

רוצה לפתוח עסק נוסף במקביל לשותפות בעסק אחר

אני שותף בעסק שעובד 5 שנים ובמקביל אני רוצה לפתוח עסק שלי בלבד. האם מס' עוסק מורשה יהיה אותו המס' שיש עכשיו? אני צריך לפתוח תיק חדש לגמרי?

עו"ד גונן בן יצחק

אסף שלום רב! השאלה שלך חשובה מאוד והיא נוגעת לא רק לתחום דיני החברות אלא גם לתחום דיני המיסים. ההמלצה העקרונית שלי מבלי לרדת לעומקם של דברים - לנהל כל עסק כיחידת רווח נפרדת. המשמעות היא לפתוח יישות משפטית נפרדת - חברה נוספת אשר מטבע הדברים תקבל ח.פ נפרד ולנהל את העסק תוך פתיחת תיק חדש. אחרת יווצר מצב שאינו רצוי לא לך ולא לשותפיך האחרים בעסק הנוכחי שככל שאני מבין לא בהכרח שותפים בעסק החדש. בברכה גונן בן יצחק, עו"ד