הדר

חברה בע"מ והסכם מייסדים

שני חברים שהקימו חברה שכבר נרשמה ברשם החברות, יכולים היום בדיעבד לחתום ביניהם על הסכם מייסדים?

item.Author מנהל הפורום משרד עו"ד טולדנו, מיוסט ושות'

לחתום על הסכם מייסדים בשלב שלאחר הקמת החברה זה כמובן אפשרי, אולם דרך המלך היא תיקון תקנון חברה בהתאם להסכמות הצדדים. הסכם מייסדים מסדיר את ההסכמות שיחולו במערכת היחסים בין המייסדים בלבד. לרוב הסכם מייסדים נחתם טרם הקמת החברה והוראותיו ייושמו בתקנון החברה. תקנון החברה לעומת זאת, מסדיר את מערכת היחסים עם כל יתר בעלי המניות שיצטרפו בשלב מאוחר יותר לחברה. מומלץ לפנות ולהיוועץ באופן פרטני. בברכה, אופיר מיוסט, עו"ד http://www.tm-lawyers.co.il 054-4345996 טולדנו מיוסט ושות'- משרד עורכי דין