דורית

רוצה להתגרש ולא רוצה שלום בית

שלום רב אנחנו נשואים 3 שנים יש לנו תינוק בן שנה ואני רוצה להתגרש בעלי לא מוכן להתגרש ואמר שהוא לא מוכן לתת לי גט אני לא מעוניינת בגישור או בשלום בית האם יחייבו אותי לעשות שלום בית או ללכת לגישור?

עו"ד הילה בורנשטיין

דורית שלום, חשוב להבין מהן הסיבות לרצונך בגירושין, כיוון שבמידה ואין לך עילות מוצדקות לגירושין (עילות הקבועות בדין העברי) ותתנגדי לשלום בית, את עלולה להפסיד את זכותך למזונות אישה ולכתובה. חמור מכך, במידה ובעלך יתעקש לא לתת לך גט - הליך הגירושין עלול להמשך שנים ארוכות במהלכן לא תוכלי להקים בית חדש, להינשא ולהביא ילדים נוספים (כיוון שבמקרה זה יוגדרו כממזרים). לגבי הליך הגישור אציין - כי כל מה שנאמר בגישור הינו חסוי, ואינו יכול לשמש כנגדך בבית המשפט, ובכל מקרה זכותך לפרוש בכל רגע נתון מהגישור. ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ מקצועי - על מנת למנוע טעויות אשרתשפענה לרעה על כל מהלך הגירושין.