דוד

האם מתחשבים בדעתו של יועץ הנישואין כי שלום הבית נכשל?

שלום, היינו בטיפול זוגי אצל יועץ נישואין במשך חצי שנה במסגרת שלום בית. אני רוצה להתגרש וגם יועץ הנישואין התייאש מאיתנו וסיימנו את הטיפול ללא הצלחה. האם מתחשבים בדעתו של יועץ הנישואין כי עדיף להתגרש? האם הוא מחוייב לתת דו"ח לבית המשפט?

עו"ד הילה בורנשטיין

דוד שלום, דעתו של יועץ הנישואין יכולה להוות גורם משפיע נוסף, אך בית הדין הרבני יקבע בהתאם להתרשמותו מהצדדים ובהתאם לנסיבות ולעילות הגירושין ולא בהתאם לעמדתו של יועץ הנישואין. מאחר ומה שנאמר במסגרת הייעוץ הינו אישי ואף חסוי (תלוי מיהו הגורם המטפל) - דרושה הסכמת הצדדים על מנת להביא חוות דעת כזו בפני בית הדין הרבני, אחרת נדרשת הסרת חיסיון. לא ברור משאלתך האם אחד מכם מתנגד בתוקף לגירושין? מהן עילות הגירושין ?

דוד

שלום הילה, אני רוצה להתגרש וגם יועץ הנישואין לא הצליח לגשר ביננו. האם מסובך לקבל הסרת חיסיון? במידה ויועץ הנישואין יגיד בצורה ברורה כי אין טעם לנישואין בינינו האם יוכלו לחייב את אשתי להתגרש מהר? במקרה כזה האם אצטרך לשלם לה מזונות אישה? בברכה, דוד.